Examens

Certificaten diploma’s en wedstrijden

Na afsluiting van de puppytraining ontvangt u een certificaat van deelname. Er wordt geen examen afgenomen.

Puppy in de schoolbank

Het EG wordt afgesloten met een clubexamen, gekeurd door een trainer van HCOW die niet uw eigen trainer is. Bij slagen ontvangt u een clubdiploma. Als u zakt voor een EG examen wordt met u overlegd of het verstandig is de gehele cursus opnieuw te doen, of u wordt ingedeeld in de groep die binnenkort examen zal hebben. U bent niet verplicht een examen te doen, maar zonder het EG diploma kunt u niet doorstromen naar de Obedience Klasse B trainingen.

Ongeveer 2 keer per jaar wordt een landelijk obidience examen gehouden bij HCOW voor het Obedience Klasse B tot en met het Obedience Klasse 3. Hiervoor komt een keurmeester van Cynophilia het examen keuren. Bij slagen ontvangt u een landelijk erkend Obedience Klasse diploma. Voordat u op een landelijk examen gaat wordt via een proefexamen beoordeeld of u ver genoeg bent voor het examen. Het proefexamen wordt gekeurd door een trainer van HCOW. Meer informatie is terug te vinden op deze pagina.

Voor een landelijk examen dient u in het bezit te zijn van een RashondenLogboek, of een Werkhonden boek.  Uw trainer zal u informeren wanneer u deze aan moet schaffen.

Voor vragen over examens kunt u mailen naar wedstrijden@hcow.nl

Meer dan 40 jaar het adres voor hond en baas