Agility Training (Behendigheid)

Agility training in Eindhoven 

De sport waarbij het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt.

 Oorspronkelijk is agility gebaseerd op de paardenspringsport en is in 1978 naar Nederland overgewaaid. Bij HCOW staan de gezondheid en veiligheid van de hond voorop tijdens training en wedstrijden.

Naast een zeer groot aantal recreatieve beoefenaars van deze tak van hondensport zijn er ook veel wedstrijdlopers, in Nederland op dit moment zo’n 3000. Kijk ook maar eens op agilityclub

  • Vrijetijdsbesteding en tevens sport voor hond en handler
  • Draagt bij aan zelfbewustzijn van hond, prikkelt de zintuigen, versterkt geheugen en concentratie
  • Verbetert de band tussen hond en handler
  • Bevordert sociaal gedrag door onderlinge contact met andere honden tijdens trainingen en eventuele wedstrijden
  • Sluit aan bij natuurlijk gedrag en de wil tot bewegen

Voor wie en voor welke honden

  • In principe voor iedere volgroeide (in de meeste gevallen vanaf 1 jaar), in goede conditie verkerende hond. (Ras of rasloos).
  • Bij agility is het de bedoeling dat ook de handler fysiek in staat is om mee te rennen in het parcours.
  • De handler moet minimaal 14 jaar zijn

Een aantal rassen is door hun specifieke bouw minder geschikt voor agility. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om met grote, zware honden of kortbenige honden met een lang lichaam te gaan springen

De trainingen zijn op dit moment op maandag- en op woensdagavond. De kosten voor deze cursus(sen) staan hier vermeld. Op dit moment zijn er veel aanmeldingen en is er een wachtlijst. Het is moeilijk om in te schatten wanneer u na inschrijving opgeroepen wordt voor de introductie.

Op dit moment is er helaas een ledenstop. We hebben al heel veel inschrijvingen op de wachtlijst staan en verwachten dat we nieuwe inschrijvingen niet snel een plaats te kunnen bieden. 

Voor algemene informatie stuur een mail naar behendigheid@hcow.nl

Tunnel Agility
Agility

Meer dan 40 jaar het adres voor hond en baas